11 saker du behöver veta innan du köper en förlovningsring

Grattis! Du har hittat ditt livs kärlek; den svåra delen ligger bakom dig. Nu beväpnad med dessa 11 bitar av know-how, hitta den perfekta ringen för att övertyga din en-och-bara för att säga “ja” kommer att vara lätt.

1. DIN BUDGET
Innan du börjar pröva designer online eller gå till smyckesbutiken, måste du räkna ut hur mycket du har råd att spendera på en ring. Att skriva “Hur mycket ska jag spendera på en förlovningsring?” I din webbläsares sökfält kommer att ge godtyckliga regler som att tillbringa en till tre månaders lön, så gör inte det. I själva verket är “rätt” belopp att spendera på en ring vad du känner dig bekväm med. Medan du kanske blir frestad att gå överbord, skulle din förlovade inte säkert vilja börja ditt liv tillsammans under en hög med kreditkortsskuld.

2. DIN PARTNERS MAKT
Under hela denna shoppingprocess, håll en sak i åtanke: Din partner kommer troligen att ha den här ringen för alltid. (Inget tryck.) Därför måste du se till att du behåller din signifikanta andras individuella smak i åtanke. Du kanske föredrar gult guld eller kan ha läst att färgglada diamanter är trendiga, men ingen av dessa frågor om din kärleks hjärta sätts på en vitguld vintage art deco-ring. Om du inte har blivit välsignad med ett spår av ringen brödsmulor att följa, försök fråga en av dina partners nära vänner – en du kan lita på att inte spilla bönorna – för en andra åsikt.

3. OM ATT LÄMNA EN FAMILJERING
Medan vissa kanske vill ha en glänsande ny gnist, skulle andra uppskatta det extra sentimentala värdet som kommer med en familjehävd (och kanske redan drömmer om att ha på sig sin mamma eller mormors ring). Som en extra bonus är familjen bitar ett bra alternativ för ring shoppare på snäva budgetar.

Om du gillar tanken på att föreslå med en del familjhistoria men inte ha några smycken som passar räkningen (se # 2), överväg att omarbeta en vara till en ny anpassad bit – med ägarens tillåtelse, förstås. Gems kan placeras i nya inställningar, eller metall kan smälta ner och omarbetas i en ny form.

4. HUR INVOLVERAR DIN PARTNER ÖNSKAR VARA
Du kan vara död på förvånande din kärlek med en ring du plockade ut allt själv – men hon eller han kan ha andra idéer. Medan ringa shopping med din signifikanta andra innan du poppar frågan knappast verkar romantisk blir den allt vanligare. (Eftersom din make-to-be kommer troligen att ha den här smycken varje dag.) För att hålla överraskningselementet, överväga att föreslå med ett annat smycke, kanske en av de omtvistade familjerna ringer – och sedan slå på den slutliga designen tillsammans när du har säkrat ett “ja”.

5. DIN SÄRSKILDA ANDRA RINGSTORLEK
Inte varje ring kan ändras för att passa bäraren. Eftersom resizing av en ring betyder att du skär ut en skiva och sedan lägger till mer metall eller stänger klyftan, kan många antikringar, ringar med gravering eller pärlor som slingrar runt hela bandet och ringar med spänningsinställning inte enkelt ändras. På grund av detta är det bäst att köpa rätt storlek från get-go. För att smidigt bestämma din partners ringstorlek, svep en ofta sliten ring från hans eller hennes smyckeskrin för att få till juveleraren. Eller om du är rädd att det kommer att saknas, sätt försiktigt en av dina partners ringar på ditt eget finger och spåra runt bandet med en markör för att notera hur långt ner det glider. Juveleraren kan då matcha denna mätning med sitt limverktyg.

6. DE FYRA C:NA
När du utvärderar diamantkvaliteten, överväga de fyra Cs: cut, color, clarity och carat. Medan människor kanske gillar att skryta om en diamants karatvikt är skuren faktiskt den viktigaste av dessa fyra egenskaper: Det avgör hur mycket pärlan ska glittra. Färg hänvisar till diamantens tydlighet, med D som fullständigt färglös (vilket är bra) och Z är märkbart gul. Endast diamantexperter kan berätta skillnaden i vad som är högre än G, men få det bästa för pengarna genom att välja G- eller H-färgkvalitet. Slutligen är klarheten hur många brister som stenen har. Medan en högre klarhetskvalitet ökar värdet på stenen kommer din förlovade sannolikt inte att märka någon skillnad utan förstoringsglas, så gå till en SI1 eller SI2.

7. DINA METALVILLKOR
Allt som glitterar är inte gult guld: När du väljer metall för ditt älskade band, har du en uppsjö av alternativ. Gult guld kan vara det mest traditionella, men många anser att vitt guld är mer mångsidigt; Eftersom vitt guld är blandat med en legering som nickel för att ge den sin signaturfärg, är vitt guld också starkare än gult guld, vilket gör det mer hållbart och mindre benäget att skrapa. Starkare än båda är emellertid rosa guld. Det trendigare rosenguldet, som får sin rosa nyans av koppar som är blandat med guldet, kan vara det rätta valet om din kärlek är framåtriktad. Om du har plats i din budget – och om din partner föredrar en silvervit färg – så kanske du vill överväga ett platinband. Platina är hårdare och hypoallergen, även om det behövs ofta polering för att behålla glansen.

8. DIAMANTER ÄR INTE ALTID EN GIRLS BÄSTA VÄN
Diamanter har blivit synonymt med förlovningsringar, men de är inte det enda alternativet. Andra ädelstenar som smaragder, rubiner eller safirer kan vara ett budgetbesparande alternativ om du är fastspänd för pengar, och vissa människor föredrar en mer färgstark pärla även om pengar inte är något föremål.

9. RÄTT INSTÄLLNING
En rings inställning är hur stenen är ansluten till bandet, och listan över olika typer fortsätter och fortsätter. Men här är ett proffs tips: Att veta namnen på dessa inställningar (prong, bezel, spänning, kanal, pavé, etc.) är inte lika viktigt som att känna till den utseende och designstil du och din fästman är efter. Vill du ha en stor sten som kontaktpunkt, eller föredrar du ett kluster eller en rad mindre stenar? Den rätta inställningen kan göra diamanten eller diamanterna större, gnistrare eller mer slående, så tänk på ringen som helhet – snarare än bara diamantens värde – när man fattar ett beslut.

10. SKATT KAN VERKLIGEN HÖJA PRISET
Om du inte handlar i Europa  kommer du att debiteras moms och på ett stort biljettobjekt som en förlovningsring kommer det inte att vara en liten summa (du tittar på hundratals eller tusentals dollar). För att undvika moms, kan du överväga att köpa online: Internet-återförsäljare som inte har en tegel och murbruk i ditt land behöver inte ta ut moms. Du kan dock debiteras en liknande användningsskatt av ditt land, så det här smutthålet garanteras inte.

11. FÖRSÄKRA RINGEN
Så du har bestämt dig för den perfekta förlovningsringen, nu får du det försäkrade barnet! Att säga att det skulle vara en bummer att få ringen förlorad eller stulen skulle vara en grov underdrift, så se till att du är täckt. Det enklaste sättet att göra detta är att ringa ditt försäkringsagent om att lägga till ringen till dina husägare eller hyresgäster försäkring som floater. Detta kommer sannolikt att öka kostnaden för din plan en smidge, men lugnet kommer vara mer än värt det. (Och om du inte har husägare eller hyresgäster försäkring, få på den pronto!) Om du och din förlovade inte bor tillsammans, se till att du lägger till ringen till ringbärarens policy.