Diamanter och hip hop – en historia

Smycken har varit ett tecken på rikedom och betydelse för tusentals år, utlöser empirier och hjälper till att definiera nya.

Under de senaste decennierna har vi sett en förändring i vilken typ av smycken människor bär varje dag, från 4 fingerringar till världens minsta diamantkors. Då kom hip-hop och tog den till en helt annan nivå.

Ringar har varit en häftig del av rikedom och status för tusentals år. Första personer som bekräftades att ha på sig ringar var romare, för att visa att de hade medborgarskap att ringar av järn var bärna av romarna för att hjälpa till att identifiera medborgarna.

Under de senaste 200 åren har smyckets smak förändrats drastiskt, diamanter blev den mest populära saken i den västra bröllopsvärlden tills den stora depressionen när priserna sjönk.

I slutet av 1930-talet började De Beers slogan “Diamonds Forever” när de behövde priset på den ädelstenen att stiga. Kampanjen var framgångsrik eftersom diamanter är huvudstenen i förlovningsringar till denna dag.

Hip-hop och smycken har gått hand i hand i 50 år, du tittar på den första hip hop-artisten och de har guld, Kurtis Blow den första personen som har ett guld hiphopalbum, han hade 5 små guldkedjor på sin skivomslag.

Några år senare på 80-talets konstnär började tävla om vem som kunde vara den mest överdådiga och bäst det svåraste, skulle konstnären vänta på att se vad de var tvungna att tävla mot eller komma ut på samma kväll med nya stycken att stunt med.

Spelet förändrades fullständigt på 90-talet när diamanter och hängen började bli affischtavla för etiketten du var lojal mot eller gänget du stannar med.

I början av 2000-talet var ju större kedjan desto bättre du var utan att tänka på storleken på diamanterna som gick in i stycket, det handlade om längden på kedjan och visuell storlek på hänget.

Detta spjutspetsade just nu när T-Pain uppvisade en $ 400 000 kedja som säger rakt upp Big Ass Chain.

På den tiden när du gör något för bara syftet med det, såg befintliga människor okunnighet och brist på smak i flex.

T-Pain fortsatte att ta ut stenarna och smälta kedjan ner för att göra nya smycken, tack gud.

Nyligen rappare har gått hela gränserna för vad du kan bära, i alla aspekter av livet, särskilt med guld och diamanter.

Migrerna har satt standarden för hängen och ringar under de senaste 5 åren med några av de högljuttaste glänsande bitarna någonsin sett.

Den yngsta artisten som kommer upp på internet spenderar hundratusentals på laster och massor av smycken, Lil Yachty är det främsta exemplet på hur höga smycken har blivit.

Watch Yachty visar upp sin samling på över 2 miljoner dollar i utsmyckade kedjor klockor ringar och armband.

Ringar med stora stenar har börjat bli populära med rappers och media influencers, stora stenar betyder stora antal. Diamanter och guld kommer alltid att vara en del av rap och hip-hop som ett sätt att stunt för klyftande tokens.

Vi har inte ens sett gränserna för vad smycken kan göra ännu och vi ser fram emot att se vilka galna investeringar rappare kommer att ha på sina halsar de närmaste åren.