3 saker du behöver veta om lösa diamanter

Round cut diamonds on black

När det är dags att göra det viktiga köpet av en förlovningsring, finns det många alternativ att överväga. Var och en har sina fördelar; Om de förmade diamantringarna inte är just vad du letar efter, kanske du vill överväga att köpa en lös diamant. Det här är den perfekta stenen som har placerats i en förutbestämd eller skräddarsydd årsdagring. Om du fortfarande är osäker på om lösa diamanter är rätt för dig, överväga följande information.

1. Vad är en lös diamant?

Lösa diamanter är precis vad namnet antyder, diamanter som inte har ställts in i en ring eller någon annan typ av smycken. Typiskt, om diamanten är över 0,25 karat, kommer den med en certifiering från pärlaxperter, som definierar dess värde och kvalitet. Det är viktigt att leta efter detta, eftersom det betyder en kvalitets smycke.

Det enda sättet att få en bra affär på en lös diamant är att arbeta med rätt Diamond Expert. De kommer att kunna hjälpa dig att hitta vad du söker och få dig en hel del med lätthet. Innan du arbetar med ett visst diamantföretag måste du ta lite tid att göra lite forskning. Ta reda på vilken typ av track record de har är viktigt innan du överlåter dem till dina pengar.

2. Varför köpa en lös diamant?

Faktum är att när du bestämmer dig för att köpa en lös diamant, kan du spara mycket pengar. Lösa diamanter är tillgängliga för inköp på nätet och påförs inte detaljhandlaren några överhead, vilka traditionella smyckenbutiker stöter på. Dessa besparingar skickas sedan vidare till konsumenten.

Om du letar efter ett kostnadseffektivt sätt att få en present eller förlovningsring för den speciella personen, kan en lös diamant vara precis vad du behöver. Pengarna som du kommer att spara genom att få en diamant i detta tillstånd kommer att vara värda den extra insats du investerar.

3. Hur hittar du vad du vill ha

De flesta som anser att det är ett löst diamantköp har redan valt inställningen för diamantringen. Genom att välja lösa stenar kan du helt skräddarsy ringen. Det finns flera sätt att hitta lösa stenar, med en av de mest populära metoderna handlar online.

Det sista du vill göra är att skynda dig genom denna köpprocess på grund av de problem det kan orsaka. Idealt sett vill du ta dig tid att väga alla lös diamantalternativ du har. Att tänka på saker som det övergripande tillståndet hos diamanterna och säljaren är viktigt. Ju mer du kan ta reda på diamanterna i fråga, desto lättare kommer du att hitta den att välja rätt. Att misslyckas med att göra dina läxor kan leda till att du överbetalar.

Tänk på att lösa diamanter inte är begränsade till att de sätts i ringar. De finns i många olika storlekar som kan sättas i armband, örhänge och halsband, så att du kan skapa egna smycken som uppfyller dina specifika önskemål.

Gör ansvarsfulla val

Medan du köper lös diamanter kan du spara mycket pengar över förinställda diamanter, det är viktigt att köpa på ett ansvarsfullt sätt. Det innebär bara att köpa dina stenar från en välrenommerad återförsäljare, som har en rekord på positiva kundupplevelser.

Det är ingen tvekan om att välja en lös sten för dina smycken komplicerar inköpsprocessen något, vilket spårar många för att helt enkelt välja den färdiga versionen. Men det kan vara väl värt din tid, speciellt om du vill skapa en unik eller anpassad bit som verkligen är en av ett slag. Att hitta rätt smycken kommer att kräva anställning av rätt företag, såsom kronringar. Rätt företag kommer att kunna styra en köpare till att hitta rätt smycken och lös diamanter på nolltid.