Möt kändistandläkaren som sätter in diamanter i Hollywoodstjärnornas tänder för 10 000-tals kronor

Hollywoodstjärnor investerar tydligen tusentals dollar för att blinga ut sina tänder med riktiga diamanter i den senaste kändistrenden som sveper över Los Angeles. 

Inte nöjd med sina ljusa vita Hollywood-leenden, kändisar inklusive Hailey Baldwin, Katy Perry och Pink väljer att göra sina tänder gnistrande genom att ha riktiga diamanter införda i dem.

Specialisttandläkare Dr Anjali Rajpal berättade The Sun Online hon har blivit översvämd med begäran om diamantänder som ett resultat.

Förfarandet innebär att fästa en eller flera diamanter i tänderna, där de kan förbli permanent – eller tills patienten återvänder till tandkliniken för att få bort dem.

Dr Rajpal sa: “Du kan lägga till äkta diamanter, Swarovski kristaller eller andra juveler till tandstrukturen så att när en klient loggar ser du denna glimt och gnistrar i tänderna – det gör deras leende ser lite mer glamoröst ut.

“Det har varit massor av kändisar som gör det på sistone och blinkar de ler och visar bort små diamantstjärnor eller hjärtan eller Chanel-tecken.

“Vissa patienter vill ha det lite mindre uppenbart som på de nedre tänderna – på samma sätt får man tatueringar i dolda områden.

“Eller andra människor vill att andra ska se det så de kommer att göra det på sina övre tänder precis fram.

“Jag kan designa dem men de vill ha – massor av diamanter eller bara en – det kan vara minimalistiskt eller extravagant.”

Dr Rajpal sa att det skulle kosta cirka $ 2000 – cirka £ 1500 – att ha en riktig diamant infogad på en tand – beroende på diamantens storlek och kvalitet.

Dr Anjali Rajpal påpekade att hon har blivit översvämd med förfrågningar om diamanttänder och skräddarsydda grillar
Och de som vill ta det ännu längre kan få en skräddarsydd grill som kan kosta så mycket som 150 000 dollar.

Grillar är juvelskruvade plattor som sitter ovanpå tänderna och kan avlägsnas.

“Katy Perry, Madonna, Justin Bieber, Nelly, Kanye West, alla ha på sig grillar – de älskar alla att vara prickiga så att ha ett leende fullt av diamanter eller juveler gör dem bara lite mer bling och lägger till deras utseende”, dr Rajpal, som körs Beverly Hills Dental Arts, förklaras.

“Grillar är avtagbara medan diamanterna finns permanent eller tills du kommer tillbaka och tar av dem. Det är vad patienten vill ha.

“Grillen måste göras i labbet, så vi tar digitala intryck, sedan en serie fotografiska poster, då skickar jag den till labbet för att tillverka modellen och designa grillen.

Rihanna visar ofta sina grillar på Instagram
“Så det hela är gjort över två besök.

“Grillen kan komma in i tiotusentals – en grill kan sträcka sig från $ 10.000 till $ 150.000 beroende på hur invecklad det är och hur många juveler används.”

Varken proceduren skadar också tänderna, enligt tandläkaren till stjärnorna.

“Diamanterna knyter sig till tanden som en fyllning är så jag måste ta bort dem med min utrustning men det finns ingen skada på tanden, det är en ytlig placering”, tillade hon.

“Du kan borsta dina tänder som normalt och det orsakar inte några hålrum eller något så länge du ser efter dina tänder som vanliga.”